«Зеленський дізнався зі ЗМІ». Радник нового президента відповів на скасування візиту адвоката Трампа в Україну

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Володимир Зеленський дізнався із засобів масової інформації про плани адвоката Дональда Трампа Рудольфа Джуліані приїхати в Україну. Про це сказав головний спікер передвиборчого штабу Володимира Зеленського, радник новообраного президента з питань внутрішньої політики Дмитро Разумков в ефірі програми «Свобода слова» на ICTV .

«Про те, що приїжджає Рудольф Джуліані, Зеленський дізнався зі ЗМІ, про те, що він не приїжджає, він теж дізнався зі ЗМІ. Мені дивно, що американським ЗМІ хтось із наших колег, представників команди давав якісь коментарі, що там є якісь підводні камені. Це не відповідає дійсності», — сказав він.

Разумков сподівається, що це непорозуміння між командою Володимира Зеленського й адміністрацією США буде знято.

  • 9 травня американське видання The New York Times повідомило, що адвокат президента США Дональда Трампа Рудольф Джуліані має намір відвідати Київ і зустрітися з обраним президентом Володимиром Зеленським. Мета зустрічі — переконати нового українського лідера продовжувати займатися розслідуваннями, які, як він сподівався, принесуть користь Трампу.
  • Однак згодом Джуліані скасував анонсований візит в Україну для зустрічі з Зеленським. За його словами, в Україні він опинився б у середовищі людей, які є «ворогами президента Трампа, а в деяких випадках і ворогами Сполучених Штатів». Крім того, Джуліані назвав імʼя людини, яка була викрита на допомозі демократам під час президентських виборів у 2016 році. Нею виявився Сергій Лещенко.
  • Після цього Лещенко заявив, що адвокат президента США Дональда Трампа Рудольф Джуліані став мішенню для маніпуляцій з боку генерального прокурора Юрія Луценка. Нардеп вважає, що генпрокурор Луценко почав застосовувати всі важелі тиску на нового президента, щоб залишитися на посаді.