«Став мішенню для маніпуляцій». Лещенко відповів Джуліані на звинувачення

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Народний депутат Сергій Лещенко заявив, що адвокат президента США Дональда Трампа Рудольф Джуліані став мішенню для маніпуляцій з боку генерального прокурора Юрія Луценка. Про це він повідомив у своєму блозі на «Українській правді».

«На жаль, адвокат президента Трампа став мішенню для маніпуляцій та брехні з боку генпрокурора Юрія Луценка. Джуліані, як американський політик, навряд чи може уявити, що генпрокурор може бути настільки брехливим. Може, якщо це генпрокурор без вищої освіти і моральних рамок — Юрій Луценко», — зазначив він.

За словами Лещенка, Луценко не хоче втрачати свою посаду, у звʼязку з чим придумав спеціальну легенду, яку розповідає американським партнерам.

«Начебто Байден захищав інтереси свого сина в компанії «Бурізма» і домагався звільнення генпрокурора за справу проти «Бурізми» та Злочевського. Але правда полягає в тому, що саме Луценко закрив цю справу! І після цього сірий кардинал Кононенко літав на зустріч зі Злочевським у Відень, яка була сфотографована журналістами. А компанія Злочевського розпочала поставку газу на завод Порошенка-Кононенка. І саме чинний президент називав Злочевського «нормальний хлопець» на записах в своєму кабінеті», — підкреслив він.

  • Адвокат президента США Дональда Трампа Рудольф Джуліані скасував анонсований візит в Україну для зустрічі з обраним президентом Володимиром Зеленським. Крім того, Джуліані назвав імʼя людини, яка була викрита у допомозі демократам під час президентських виборів у 2016 році. Нею виявився Сергій Лещенко.
  • 10 травня адвокат президента США Дональда Трампа Рудольф Джуліані заявив про намір відвідати Київ і зустрітися з новообраним президентом Володимиром Зеленським. Мета зустрічі — переконати нового українського лідера продовжувати займатися розслідуваннями, які, як він сподівався, принесуть користь Трампу.