«Закон Люсі»: у Великій Британії посередникам заборонять продавати цуценят і кошенят

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Уряд Великої Британії має прийняти закон, який забороняє вирощувати та продавати цуценят і кошенят третім особам в обхід заводчиків і притулків. Він має покласти край недобросовісним заводчикам, які тримають тварин постійно вагітними і часто у брудних і поганих умовах. Про це пише The Guardian.

Новий закон, який вже отримав народну назву «Закон Люсі», захищає права домашніх улюбленців і має набути чинності у квітні 2020 року.

Вважається, що неетична практика розведення цуценят і кошенят призводить до того, що малюків забирають від матері всього через кілька тижнів після народження, що піддає їх ризику захворювань і поведінкових проблем.

«Я хотів би подякувати невтомним учасникам кампанії та любителям тварин, які допомогли добитися цих позитивних змін. Це все частина нашого плану, щоб зробити цю країну кращим місцем у світі для захисту і догляду за тваринами», — заявив міністр навколишнього середовища Майкл Гоув.

Кампанію підтримали відомі люди і благодійні організації, зокрема Королівське товариство з захисту тварин від жорстокого поводження (RSPCA) і Batsea Dogs and Cats Home.

Актор Пітер Іган, захисник прав тварин, який просував закон, назвав його «найбільш захоплюючою зміною в законодавстві щодо захисту тварин за останні роки».

«Закон Люсі»

Закон названий на честь кавалер-кінг-чарльз-спаніеля на імʼя Люсі, яка померла в 2016 році після того, як її змушували багаторазово народжувати в жахливих умовах на «щенячій фермі».

Петиція на підтримку ухвалення «закону Люсі», який обговорювався парламентом у травні, зібрала близько 150 тисяч підписів.

Зоозахисники розраховують, що «Закон Люсі» допоможе зупинити не тільки недобросовісних продавців із зоомагазинів і заводчиків, які експлуатують «щенячі ферми», а й перешкоджатиме контрабандистам, які в обхід Pet Travel Scheme у незаконний спосіб завозять котів і собак на продаж з Європи й інших країн.