У Конго лісник сфотографувався з горилами, які стоять на задніх лапах. Вони вважають його ріднею і наслідують його поведінку

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Лісник у Конго Матьє Шамаву сфотографувався з двома горилами, які стоять у людській позі.

Селфі з приматами він зробив у Національному парку Вірунга, повідомляє BBC.

На фото горили позують разом із Шамаву.

Тварини потрапили до притулку в парку після того, як браконьєри вбили їхніх матерів у 2017 році. Горилам тоді було два і чотири місяці.

Їх врятував Матьє Шамаву. За словами директора парку Вірунга Інокента Мбуранумве, горили вважають лісників своїми батьками.

«Оскільки вони виросли з рейнджерами, які їх врятували, вони наслідують людей. Стояння на двох ногах — це їхній спосіб навчитися бути людьми», — пояснив директор.

Але, за його словами, таке буває нечасто.

  • Китайські вчені пересадили ген із людського мозку мавпам. Вони стверджують, що тварини стали розумнішими. Експеримент провела група вчених Куньмінського інституту зоології на чолі з генетиком Су Бінгом.
  • В індійському штаті Уттар-Прадеш зграя мавп закидала цеглою літнього чоловіка. Житель міста Тікрі Дхарампал Сінгх збирав хмиз, а група мавп залізла на дерево і стала кидати в чоловіка цеглою. Внаслідок нападу 72-річний Сінгх отримав травми голови та грудей і помер в лікарні.