Український моряк, захоплений біля Керченської протоки, написав листа з російського СІЗО

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:
Український моряк, захоплений біля Керченської протоки, написав листа з російського СІЗО

Sefa Karacan / Anadolu Agency / Getty Images

Український військовий моряк Андрій Шевченко, який перебуває в московському СІЗО, написав листа до одеської гімназії №7.

Фотографію листа опублікувала «Думская».

Шевченко написав свого листа у відповідь на той, що отримав раніше від учнів та викладачів гімназії.

«У мене все добре, живий, здоровий, тепло одягнений. Тут нам допомагають одягом, їжею небайдужі люди. Нічого не потребуємо — крім, звичайно, свободи. Але я знаю, що все це рано чи пізно закінчиться і настане довгоочікуваний мир», — написав українець.

Шевченко написав листа ще 2 лютого, але гімназія отримала його тільки зараз.

  • Міністерство закордонних справ РФ звинувачує Україну в «ухилянні від предметного обговорення інциденту в районі Керченської протоки в листопаді 2018 року». Про це йдеться в повідомленні на сайті МЗС Росії.
  • Адвокати військовополонених українських моряків, яких Лефортовський суд Москви залишив під вартою до кінця липня, оскаржили рішення.
  • 25 листопада 2018 року російський прикордонний корабель протаранив український рейдовий буксир в Азовському морі, коли той разом зі ще двома броньованими катерами переходив з порту Одеси в порт Маріуполя. Під час виходу суден із Керченської протоки російські прикордонники відкрили в них вогонь і захопили кораблі, на яких перебували 24 моряки. Екіпаж потрапив у полон. Троє військових були поранені.