Понад $3 млн «грошей Януковича» повернули в Україну

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Державна виконавча служба Міністерства юстиції стягнула на користь держави з кіпрських компаній Erosaria LTD і Aldoza Investments Limited, які пов’язані з Януковичем і колишніми високопосадовцями, 55 млн грн і $1 млн. Про це повідомляє заступник міністра юстиції з питань виконавчої служби Світлана Глущенко, йдеться в заяві прес-служба відомства.

«Повернення коштів на користь держави України відбулось на виконання вироку суду про застосування спецконфіскації з примусовим вилученням у власність держави грошових коштів компаній EROSARIA LTD і Aldoza Investments Limited, які містились на рахунках у АБ «Укргазбанк», — зазначила Світлана Глущенко.

Водночас у повідомленні уточнюється, що 7 травня за даними справами на депозитний рахунок Державної виконавчої служби надійшли грошові кошти за обома провадженнями у сумі понад 55,3 млн грн і $1 млн.

  • Генеральна прокуратура перерахувала на рахунки державної казначейської служби конфісковані у «злочинної організації» колишнього президента Віктора Януковича 1 млрд 478 млн грн. Гроші пізніше спрямують на підтримку та розвиток ЗСУ.
  • 7 лютого АРМА передало елітну квартиру колишнього президента Віктора Януковича тимчасовому управителю — юридичній фірмі «СВМ Консалтинг». У березні квартиру здали в довгострокову аренду.
  • Експерти оцінили це майно екс-президента у 36 млн грн. Раніше в цій оселі проживала Любов Полежай — цивільна дружина Віктора Януковича.
  • Гроші за оренду квартири частково йдуть управителю за підприємницьку діяльність. Зазвичай більша частина (70—80%) йде в державний бюджет.