Генпрокуратура перерахувала в бюджет конфісковані у Януковича 1,5 млрд грн. Гроші підуть на розвиток армії

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Генеральна прокуратура перерахувала на рахунки державної казначейської служби конфісковані у «злочинній організації» колишнього президента Віктора Януковича 1 млрд 478 млн грн. Гроші пізніше спрямують на підтримку та розвиток ЗСУ.

Про це у Facebook повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

На сайті ГПУ зазначається, що Апеляційний суд Черкаської області повністю задовольнив скаргу Генпрокуратури «на вирок одному з учасників злочинної організації».

У коментарі theБабелю Лариса Сарган відмовилася називати організацію, у якої були конфісковані кошти, посилаючись на таємницю слідства.

Раніше генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив, що Апеляційний суд Черкаської області дозволив зарахувати до бюджету 1,5 млрд грн у межах спецконфіскації.

Нагадаємо, в березні 2017 року Краматорський міський суд Донецької області дозволив спецконфіскацію $1,5 млрд у оточення колишнього президента Віктора Януковича. За словами Юрія Луценка, гроші Януковича зберігалися на ста рахунках. Як розʼяснив генпрокурор, ці кошти виводилися з країни через низку офшорних юрисдикцій.

Це був перший випадок спеціальної конфіскації в історії України з безпрецедентною сумою коштів. Проте рішення суду було засекречено постановою прокурора Військової прокуратури від 21 березня 2017 року «через заходи безпеки». Через місяць рішення набуло чинності, оскільки його, за словами генпрокурора, ніхто не оскаржував.