Хлопчика із Запоріжжя силою утримують в посольстві Данії. Втрутився Клімкін

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Міністр закордонних справ Павло Клімкін втрутився в ситуацію з хлопчиком із Запоріжжя, якого силою вивезли з міста тиждень тому і утримують в посольстві Данії. Про це чиновник повідомив на своїй сторінці в Facebook.

«Вдруге за останні два дні розмовляв зі своїм данським колегою Андерсом Самуельсеном про українського хлопчика Даніеля, викраденого тиждень тому в Запоріжжі, якого всупереч всім правилам і нормам утримують в Посольстві Данії в Україні», — зазначив він.

Він уточнив, що зараз найважливішим є, щоб посольство «вчинило по-людськи і дозволило матері побачити свого дворічного сина, а також допустило до дитини медиків».

Що сталося?

Мати 2-річного громадянина України Анастасія стверджує, що її колишній чоловік — громадянин Данії, викрав сина Даніеля, коли той гуляв з бабусею. Саму жінку він побив, а потім сховався в будівлі посольства.

  • Єгипетська лікарня і чиновники єменського посольства в Каїрі беруть участь у широкомасштабній схемі з торгівлі органами з 2014 року, до якої залучені сотні пацієнтів і посередників з Ємену та Єгипту.