Суд у справі Савченко — Рубана перенесли. Це перше засідання після виходу обвинувачених із СІЗО

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Броварський міськрайонний суд переніс засідання у справі нардепа Надії Савченко й екс-очільника організації «Офіцерський корпус» Володимира Рубана. Причина — на перше засідання після виходу обвинувачених з-під варти не прийшли адвокати Рубана.

«Участь захисників у підготовчому судовому засіданні є обов’язковою. Суд відкладає проведення підготовчого судового засідання для забезпечення явки захисників Рубана. Наразі це адвокати Шевчук і Рибін», — заявила суддя у залі.

Наступне засідання відбується 31 травня об 11:00 годині.

  • Савченко затримали 22 березня 2018 року у Верховній Раді, після того як парламент зняв з неї недоторканність. Рубана затримали 8 березня 2018 року під час перетину лінії розмежування на Донбасі в контрольному пункті в’їзду та виїзду «Майорськ».
  • Їх звинувачують у підготовці захоплення державної влади, а також у посяганні на життя державного діяча, підготовці теракту, сприянні терористичній організації та незаконному поводженні зі зброєю.
  • Надію Савченко та Володимира Рубана звільнили з-під варти в ніч на 16 квітня після того, як термін попереднього арешту закінчився. 23 квітня Савченко вперше після виходу з СІЗО прийшла у Верховну Раду. А Рубан тимчасово поїхав у Польщу, після чого повернувся в Україну.