Суд відмовився заборонити Насірову виїзд за кордон

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Шевченківський районний суд Києва відмовився зобовʼязати екс-голову Державної фіскальної служби Романа Насірова здати паспорти для виїзду за кордон. Про це повідомляє у Facebook Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

«У задоволенні клопотання щодо покладення інших обовʼязків, зокрема зобов’язання обвинувачених здати паспорти для виїзду за кордон, колегія суддів відмовила», — повідомляє САП.

Там повідомили, що прокурори на засіданні заявили клопотання про зміну запобіжного заходу і покладення на Насірова та керівника одного з департаментів ДФС обовʼязків здати паспорти для виїзду за кордон. «Раніше ці обовʼязки вже покладалися на обвинувачених, однак з 2 по 6 травня 2019 року не діяли у звʼязку з неможливістю суду вчасно розглянути клопотання прокурора про продовження терміну їхньої дії», — йдеться в повідомленні.

Розглянувши клопотання, колегія суддів поклала на обвинувачених обовʼязок прибути в суд за викликом, повідомляти про зміну місця проживання і роботи, а також утриматися від спілкування зі свідками у кримінальному провадженні.

Насірова звинувачують у зловживанні владою і службовим становищем, що завдало державі 2 млрд грн збитків. Слідство вважає, що на посаді керівника ДФС він ухвалював рішення в інтересах позафракційного депутата-втікача Олександра Онищенка, проти якого розслідують виробництво за підозрою в махінаціях з газом.