Суд майже втричі зменшив розмір застави екс-главі ДФС Насірову

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Суд майже втричі зменшив розмір застави екс-главі ДФС Насірову

Twitter / Liberate Ukraine ‏

Шевченківський районний суд міста Києва зменшив розмір застави колишньому керівнику Державної фіскальної служби Роману Насірову зі 100 млн грн до 36 млн грн. Про це theБабелю повідомила прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Судове засідання відбулося 4 березня.

«Суд продовжив дію запобіжних заходів екс-голові ДФС, однак за власної ініціативи зменшив заставу для колишнього очільника ДФС зі 100 млн грн до 36 млн грн відповідно до розміру цивільного позову у кримінальному провадженні», — зазначили в САП.

Наступне засідання відбудеться 14 березня о 15:30.

У чому звинувачують Насірова?

НАБУ підозрює Романа Насірова у зловживанні владою і службовим становищем, що завдало державі 2 млрд грн збитків. Слідство вважає, що на посаді керівника ДФС він приймав рішення в інтересах позафракційного депутата-втікача Олександра Онищенка, проти якого розслідують виробництво за підозрою в махінаціях з газом.

Насірова затримали 2 березня 2017 року в лікарні «Феофанія» в Києві. Соломʼянський суд заарештував його з можливістю внесення застави в 100 млн грн. Дружина Насірова 16 березня внесла необхідну заставу, і він вийшов на свободу.

Справа слухається в Шевченківському районному суді Києва. У грудні 2017 року прокурори САП почали зачитувати повний текст обвинувального акта. Матеріали справи займають 774 сторінки. У 2018 році в суді встигли дочитати тільки до половини — до 394 сторінки звинувачення.