Справа про розкрадання в обленерго: екс-глава Фіскальної служби Насіров заперечує свою причетність

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Екс-глава Державної фіскальної служби Роман Насіров заперечує свою причетність до розкрадань у сфері енергетики, у яких підозрюється екс-нардеп Дмитро Крючков. Про це Насіров написав у Facebook.

В одному зі своїх інтервʼю Крючков, якого напередодні екстрадували з Німеччини, заявив, що до корупційних схем навколо обленерго причетний серед інших і Насіров.

«Вважаю за необхідне офіційно заявити, що в тексті начебто інтервʼю [Крючкова] розповсюджується недостовірна інформація згадуючи про мене, яка не відповідає дійсності, носить наклепницький характер, явно випадає навіть з контекст а простіше кажучи - це цинічна брехня!» – написав Насіров.

Він стверджує, що ніякого стосунку, як керівник Фіскальної служби «до протиправної діяльності, яку повʼязують з Крючковим, не мав і не маю». Насіров заявив, що має намір звернутися до суду і притягнути нардепа до відповідальності за поширення недостовірної інформації.

Екс-глава ДФС вважає, що екстрадиція Крючкова напередодні другого туру виборів президента виглядає як «частина якоїсь кампанії». «Тому я виступаю категорично проти того, щоб моє прізвище використовувалася для передвиборної боротьби», - додав він.

  • Крючков є одним із фігурантів програми журналістських розслідувань «Схеми» про корупцію і виведенні грошей з сфери енергетики. У ньому також фігурують бізнесмени Григорій та Ігор Суркіси та Ігор Кононенко — близький друг і бізнес-партнер президента Петра Порошенка. Журналісти оприлюднили записи телефонних розмов з їх участю. Крім того, редакції програми «Схеми» Крючков письмово повідомив, що від всіх корупційних оборудок сторона Порошенка — Кононенка «отримувала від 50 до 75% доходів від бізнесу, який був предметом домовленостей».
  • У понеділок Національне антикорупційне бюро затримало Крючкова, якого екстрадували з Німеччини.