До узбережжя Індії наближається шторм «Фані». МЗС попереджає українців про евакуацію

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Сильний циклонний шторм «Фані» (Fani) зараз насувається на східне узбережжя Індії. Очікується, що він обрушиться на сушу протягом 24 годин. До пʼятниці, 3 травня, швидкість вітру сягатиме 125 миль на годину (понад 200 км на годину), повідомляє телеканал Sky News .

Влада евакуювала близько 800 тисяч місцевих жителів. Туристам теж наполегливо рекомендують покинути прибережні міста у штатах Західний Бенгал й Одіша. Тут, вздовж південного узбережжя, очікується велика або дуже велика кількість опадів.

Міністерство закордонних справ закликає громадян України, які перебувають у цій частині Індії, дотримуватися рекомендацій місцевої влади. І наводить номер консула в країні, а також контакти дипломатичної установи України за кордоном. Дізнатися необхідну інформацію можна на сайті МЗС .

«До східного узбережжя Індії наближається шторм «Фані». Триває евакуація місцевих жителів. #КонсулПоруч +91 9205507157», — зазначили в консульській службі.

Сезон циклонів в Індії зазвичай триває з квітня до грудня, коли сильні шторми часто призводять до евакуації десятків тисяч людей і смертельних випадків. Через потужний циклон, який обрушився на узбережжя штату Одіша два десятиліття тому, загинули 10 тисяч осіб. А масова евакуація майже мільйона осіб перед бурею в 2013 році врятувала тисячі життів.

  • Раніше компанія SpaceX втратила в морі прискорювач надважкої ракети-носія Falcon Heavy після успішної посадки, яка відбулася 11 квітня. Причиною став шторм, у який потрапило судно, що перевозило перший ступінь. Через сильні хвилі розгінний блок нахилився і впав у воду.