У Зеленського заявили про можливу співпрацю оточення Порошенка з російськими ЗМІ

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Люди з оточення чинного президента Петра Порошенка сфабрикували кілька фейкових новин, що розійшлися у ЗМІ, в тому числі й російських, що схоже на співпрацю близького оточення Порошенка з російськими медіа. Про це йдеться у заяві команди новообраного президента Володимира Зеленського.

У ЗеКоманді зазначають, що народний депутат з фракції «Блок Петра Порошенка» (БПП) Володимир Арʼєв, який раніше називав Зеленського в соцмережах наркоманом, повідомив про те, що на відпочинку в Туреччині поруч з артистом під час приготування шашлику був помічений німецький політик Грегор Гізі, який лобіює інтереси Росії в ПАРЄ у питаннях санкцій проти РФ. Проте пізніше зʼясувалося, що це був кухар місцевого ресторану на імʼя Фірат. Арʼєв свій пост у Facebook змінив, проте за наклеп не вибачився.

«Наступним кроком стала хвиля дезінформації щодо нібито відпочинку Зеленського на 40-метровій яхті Коломойського та його зустрічей і переговорів із представниками Суркова, Медведчука. Першоджерелом цього став російський Telegram-канал «Незигарь». І знову ця брехня набула розголосу серед відданих прихильників ще чинного гаранта Конституції, а також у засобах масової інформації», — йдеться в повідомленні команди Зеленського.

Також представники артиста додають, що під час відпочинку Володимира Зеленського в Туреччині на закриту територію готелю прокралися журналісти телеканалу «Росія», які представилися гостями готелю і сфотографували Зеленського, після чого намагалися організувати провокацію.

У команді Зеленського наголошують, що такі маніпуляції у ЗМІ можуть підялягати навіть кримінальній відповідальності.