Зеленський привітав українців з Великоднем українською та російською, а Порошенко згадав про Голгофу. Що ще говорили політики?

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:
Зеленський привітав українців з Великоднем українською та російською, а Порошенко згадав про Голгофу. Що ще говорили політики?

Марків Михайло / УНІАН

Українців зі святом Воскресіння Христового привітали вже кілька політиків. Про що вони писали, розповідає theБабель.

Чинний президент Петро Порошенко під час звернення до українців згадав про Голгофу та вічне життя.

«Христове Воскресіння дає нам сили боротися і перемагати навіть у надзвичайно складних умовах. Вчить тому, що навіть після Голгофи життя вічне все одно переможе. Для перемоги потрібні дві речі: віра і любов. І сьогодні вони, як ніколи, потрібні Україні. Ми повинні щиро любити нашу країну і твердо вірити в перемогу. У те, що зможемо відстояти нашу свободу, зробити життя успішним і багатим», — йдеться на сайт президента.

У той же час премʼєр-міністр Володимир Гройсман на своїй сторінці у Twitter побажав українським родинам благополуччя.

«Щиро вітаю українців зі світлим святом Воскресіння Христового! Кожній українській родині бажаю злагоди і благополуччя», — підкреслив він.

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій вирішив поділиться з українцями секретом «щасливої паски».

«Дорогі українці, хочу поділитися з вами власним рецептом щасливого паски: візьміть любов і доброту, додайте відповідальності й поваги, приправте добрими справами, додайте жменьку оптимізму, без зайвого шуму зʼєднайте всі інгредієнти — щаслива паска готова. Зі святом Великодня! Христос воскрес! Воістину воскрес», — сказав він у привітанні.

Обраний президент Володимир Зеленський у своєму святковому зверненні до українців у Facebook згадав як про заробітчан, так і про захисників на Донбасі. Відповідний текст він розмістив українською та російською мовами.

«Вітаю усіх зі святом Великодня. Нехай Господь оберігає нас всіх, наших дітей і Україну, і благословить її на процвітання. Со светлым праздником всех украинцев, во всех уголках планеты, где бы они не находились. И всех наших граждан — на западе, востоке, юге, севере и в центре. А особливо хочу привітати тих, завдяки кому ми маємо можливість сьогодні святкувати, — це наші воїни та захисники. Віримо, що світло переможе темряву! Усім миру, добра та смачної паски! Христос Воскрес!» — сказав він.

Київський мер Віталій Кличко у своєму привітанні у Facebook заявив, що «не треба смутку».

«Я бажаю вам миру, добра та світлих думок. Не треба смутку! Ми все подолаємо», — стверджує він.