Провокація і перевірка реакції. Радник Зеленського прокоментував рішення Путіна про російські паспорти для жителів «ЛДНР»

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Радник майбутнього президента Володимира Зеленського Олександр Данилюк назвав провокацією рішення президента Росії Володимир Путіна про спрощену процедуру видачі російських паспортів жителям окупованого Донбасу.

«Вчорашнє рішення Володимира Путіна ми розглядаємо як провокацію, спрямовану на зрив Мінських домовленостей», — сказав він на зустрічі з журналістами в Києві, повідомляє Інтерфакс-Україна.

За його словами, так Росія перевіряє реакцію Зеленського.

«Ми розуміємо, ми досить досвідчені, що нам не слід реагувати на такі провокації», — сказав Данилюк.

  • Президент Росії Володимир Путін прокоментував реакцію української влади на підписаний ним указ про спрощену видачу паспортів РФ жителям окупованого Донбасу.
  • На окупованих територіях Донбасу вже склали списки тих, хто хоче отримати російський паспорт. Видачу документа можуть почати вже в травні. Про це повідомив представник уповноваженого Верховної Ради з прав людини у Луганській і Донецькій областях Павло Лисянський.
  • 24 квітня президент Росії Володимир Путін підписав указ, що спрощує видачу російських паспортів жителям окупованих територій Донбасу.