Путін про видачу паспортів Росії жителям «ЛДНР»: Я далеко від того, щоб когось провокувати

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Президент Росії Володимир Путін прокоментував реакцію української влади на підписаним ним указ про спрощену видачу паспортів РФ жителям окупованого Донбасу.

«Я далеко від того, щоб когось провокувати. Питання, повʼязані із паспортами, носять суто гуманітарний характер», — сказав він під час прес-конференції.

Він зазначив, що це «дивно, що у когось такі рішення визивають негативну реакцію».

Путін провів аналогію з видачею паспортів і інших документів українцям у Польщі, Румунії та Угорщині.

«А чим же росіяни, які проживають в Україні, гірші за румунів, поляків чи угорців? Я тут не бачу нічого незвичайного», — сказав Путін.

Російському лідеру журналісти нагадали, що Україна скликає 25 квітня засідання Ради Безпеки ООН, де мають розглянути питання видачі російських паспортів жителям окупованого Донбасу

«Ну, нехай виносить, обговоримо», — сказав Путін.

Він також додав, що Росія готова відновлювати відносини з Україною в повному обсязі, але не може робити це в односторонньому порядку.

  • 24 квітня президент Росії Володимир Путін підписав указ, що спрощує видачу російських паспортів жителям окупованих територій Донбасу.
  • Президент Петро Порошенко заявив, що це чергове безпрецедентне втручання Росії у внутрішні справи незалежної держави. І назвав це брутальним порушенням суверенітету і територіальної цілісності та незалежності Україні. А у команді обраного президентом Володимира Зеленського вважають, що цим указом Росія визнала свою відповідальність як держави-окупанта.
  • Сполучені Штати Америки засудили рішення Путіна про прискорену видачу російського громадянства українцям, назвавши це провокацією.