Вночі: Facebook загрожує $5 млрд штрафу, Держдеп США засудив указ Путіна про паспорти жителям «ЛДНР», а Польща зупинила транзит російської нафти

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Facebook можуть оштрафувати на $5 млрд

Facebook заявила, що очікує штрафу у розмірі до $5 млрд від Федеральної торгової комісії (FTC), яка веде розслідування проти соцмережі. У своєму щоквартальному звіті про доходи компанія виділила $3 млрд на випадок непередбачених обставин, але зазначила, що «питання залишається невирішеним». FTC вивчає, чи порушила Facebook власну угоду 2011 року, у якій зобов’язувалась захистити конфіденційність користувачів. Угода вимагає, щоб користувачі Facebook давали згоду кожного разу, коли дані, які вони не оприлюднили, передаються третій стороні.

Держдеп США засудив указ Путіна про видачу паспортів жителям «ЛДНР»

Сполучені Штати Америки засудили рішення президента РФ Володимира Путіна про прискорену видачу російського громадянства українцям, які проживають на окупованому Донбасі. «Росія за допомогою цієї вкрай провокаційною акції підсилює напад на суверенітет і територіальну цілісність України», — заявили в Держдепі.

Там стверджують, що рішення президента Путіна «створює серйозну перешкоду для реалізації Мінських угод і реінтеграції регіону Донбас. Мінські угоди, підписані Росією, вимагають повного відновлення контролю українського уряду над східною Україною».

Польща зупинила транзит російської нафти з Білорусі

Польща зупинила транзит російської нафти через нафтопровід «Дружба» на невизначений термін через її низьку якість. «Зберігається поставка нафти по іншій гілці в обсягах, необхідних для транзиту в напрямку України, це близько 40 тис. т на добу», — повідомив головний інженер ВАТ «Гомельтранснафта Дружба» Андрій Веріго. У Польщі заявили, що продовження поставок нафти з підвищеним вмістом хлоридів народжує ризиком серйозної промислової аварії як для Нафтопереробного заводу, так і для логістичної системи PERN.

США ввели санкції проти міжнародних мереж підтримки «Хізбалли»

Офіс контролю за іноземними активами (OFAC) міністерства фінансів США запровадив санкції проти двох фізичних і трьох юридичних осіб, причетних до фінансування угруповання «Хізбалла». До списку санкцій потрапили громадянин Бельгії Ваель Баззі, який діяв від імені свого батька Мохаммеда Баззі, відомого фінансиста «Хізбалли», а також громадянин Лівану Хассан Табаджа.

Єврокомісія виділяє майже €130 мільйонів на термінал скрапленого газу в Польщі

Європейська комісія вирішила виділити €128 млн на проект інфраструктурної розбудови терміналу скрапленого газу в місці Свіноуйсьце на узбережжі Балтійського моря. «Це єдина конструкція такого розміру в Центральній, Східній та Північній Європі», — зауважив речник Єврокомісії Александер Вінтерштайн.

За його словами, реалізація проекту відкриє польський ринок для нових постачальників і зробить відчутний внесок у диверсифікацію та безпеку джерел постачання енергії.