Журналісти провладних російських ЗМІ звернулися до Зеленського з вимогою звільнити керівника «РИА Новости-Украина» Вишинського

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:
Журналісти провладних російських ЗМІ звернулися до Зеленського з вимогою звільнити керівника «РИА Новости-Украина» Вишинського

Російські журналісти, які працюють у провладних ЗМІ, написали відкритого листа до майбутнього президента України Володимира Зеленського.

Вони вимагають звільнити керівника «РИА Новости-Украина», який перебуває в СІЗО Києва за підозрою в державній зраді.

«Ви говорите, що ЗМІ повинні бути максимально вільними. А те, що відбувається з Кирилом, — порушення базових норм свободи слова, прав журналіста і людини. Закликаємо Вас звернути увагу на ситуацію з Кирилом і зробити все, що в Ваших силах, для того, щоб він опинився на волі якомога швидше», — йдеться у зверненні.

Лист підписали працівники РИА Новости, каналів «Россия 24», «Россия 1», RT та SPUTNIK, «Первого канала», «Комсомольськой правды», агенства ТАСС та інших.

Раніше омбудсмен Росії Тетяна Москалькова заявила, що сподівається на звільнення Вишинського за президентства Зеленського.

У прес-службі Зеленського theБабелю повідомили, що команда обговорює, як реагувати на звернення російських журналістів та поки не готова до коментарів.

  • Вишинського затримали в Києві 15 травня 2018 року. Його підозрюють у державній зраді. Пізніше в сейфі Вишинського знайшли пістолет FN Browning M1906. Йому оголосили підозру ще й у незаконному придбанні та зберіганні вогнепальної зброї та боєприпасів.
  • Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова показала камеру Лукʼянівського СІЗО, в якій утримується головний редактор «РИА Новости-Украина» Кирило Вишинський.