«Світло, опалення та чиста постіль». Денісова показала камеру головреда «РИА Новости-Украина» Вишинського в Лукʼянівському СІЗО

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова показала камеру Лукʼянівського СІЗО, в якій утримується головний редактор «РИА Новости-Украина» Кирило Вишинський.

«За результатами перевірки виявлено, що приміщення, де утримується Кирило Вишинський, світле (два вікна), електрифіковане та чисте, має централізоване опалення та водопостачання. Питною водою, побутовим приладдям та посудом чоловіка забезпечено. Вишинський має окреме спальне місце та чисту постіль», — написала Денісова.

За її словами, умови утримання відповідають вимогам законодавства, і скарг ув’язнений на них не подавав.

Напередодні адвокат Вишинського Андрій Доманський заявив, що головред «РИА Новости-Украина» уже чотири дні перебуває в камері разом з іще кількома увʼязненими, в дуже поганих умовах. «У камері немає електрики, поламані місця для сну — так звані «шконки», не видані матраци», — повідомив адвокат.

  • Вишинського затримали в Києві 15 травня 2018 року. Його підозрюють у державній зраді. Пізніше в сейфі Вишинського знайшли пістолет FN Browning M1906. Йому оголосили підозру ще й у незаконному придбанні та зберіганні вогнепальної зброї та боєприпасів.
  • На початку березня прокуратура АР Крим направила до Подільського районного суду Києва обвинувальний акт проти Вишинського.