Мінфін: Конкурс на посаду голови Митної служби призупинено

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Комісія вищого корпусу державної служби призупинила конкурс на посаду голови Державної митної служби, повідомляє прес-служба Міністерства фінансів.

«Зважаючи на ст. 11 закону України «Про державну службу», Комісія вищого корпусу державної служби вповноважена лише частково виконати ухвалу Окружного адміністративного суду м. Києва від 17 квітня, а саме «призупинити вчинення дій щодо проведення конкурсу на зайняття вакантної посади голови Державної митної служби», — йдеться у повідомленні.

Там пояснили, що після прийняття рішення про відновлення конкурсу відповідні процедури мають бути проведені з урахуванням граничного терміну. «Станом на 17.04, коли була прийнята ухвала суду, пройшло 28 днів з дати оголошення конкурсу. Тобто коли буде прийняте рішення щодо поновлення конкурсу, відлік почнеться з 29 дня», — повідомили у Мінфіні.

У відомстві нагадали, що відповідно до закону про дерслужбу строк подання документів становить не більше 30 календарних днів з дня оголошення конкурсу, результати відбору оприлюднюються на пізніше 45 календарних днів з цієї ж дати. Там додали, що усі результати попередніх етапів відбору, зокрема з визначення фіналістів, залишаються в силі.