«Економічна правда»: Митну службу очолить заступник міністра економіки Нефьодов, Податкову — заступник глави Мінфіну Верланов

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Державну митну службу очолить перший заступник міністра економічного розвитку та торгівлі Максим Нефьодов, пише з посиланням на власні джерела «Економічна правда».

За даними видання, керівником Державної податкової служби стане заступник міністра фінансів Сергій Верланов, а його заступником — Євген Бамбізов, який зараз виконує обвʼязки заступника глави Державної фіскальної служби.

Як пише Інтерфакс-Україна, у вівторок визначилися усі учасники останнього туру конкурсу голів Митної та Податкової служб. Окрім Верланова, очолити Податкову може виконавчий директор ТОВ «Стандарт-аудит» Дмитро Олексієнко та заступник міністра юстиції Сергій Пєтухов.

Чотири кандидати претендують на посаду глави Митної служби. Окрім Нефьодова, це — проректор з навчальної роботи Університету митної справи та фінансів Євген Гармаш, експерт з правових питань центру «CASE-Україна» Андрій Саварець, а також директор юридичної компанії «Федоришин та партнери» і доцент Академії адвокатури Олександр Федоришин.

Заключний етап відбору — співбесіда — відбудеться 23 квітня о 10:00, його трансляцію планують у прямому ефірі. У цей же день комісія з питань вищого корпусу державної служби підведе підсумки і визначить кандидатів, яких рекомендуватиме Кабінету міністрів на посади голів Митної і Податкової служб.

  • Екс-голова Фіскальної служби Роман Насіров подав до суду на Кабінет міністрів. Він просить визнати незаконним оголошення конкурсів на посади голів Державної митної служби та Державної податкової служби.
  • 15 квітня Окружний адміністративний суд Києва відмовив Насірову у клопотанні про призупинку конкурсів на посади голів Державної податкової та Державної митної служб.