Дебати Зеленського та Порошенка покажуть 20 зарубіжних каналів

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Сигнал трансляції дебатів кандидатів у президенти Володимира Зеленського і Петра Порошенка на НСК «Олімпійський» та в студії «Суспільного» буде відкритим, його зможуть приймати всі канали. Про це повідомив голова правління Національної суспільної телерадіокомпанії України (НСТУ) Зураб Аласанія в коментарі телеканалу «112 Україна».

Дискусію кандидатів покажуть понад 20 зарубіжних каналів.

«Сигнал відкрито ЦКУ, це такий центр, який роздає сигнали РТ, там буде зведено всі сигнали — і зі стадіону, і з «Суспільного». Сигнал спокійно зможуть приймати всі канали», — сказав Аласанія.

Залишаються певні труднощі з трансляцією зі стадіону — такі дебати розцінюються як політична агітація та мають бути оплачені зі штабів кандидатів.

«Немає впевненості, що це просто зійде з рук. Зарубіжним спокійно, а нашим — питання. У законі зазначено тільки про сигнал офіційних дебатів, там вони мають робити це безкоштовно. А з публічною дискусією на стадіоні питання ще стоїть. Чим ризикують канали? Наприклад, штрафами від Нацради з питань телебачення і радіомовлення або від ЦВК [Центральної виборчої комісії]», — зазначив Аласанія.

  • Кандидати домовилися, що дебати на «Олімпійському» почнуться о 19:00 19 квітня, трибуни поділять поперек, а символіку партій не використовуватимуть. Ще 17 квітня «Суспільне» заявляло, що не братиме участі в організації дебатів між Зеленським та Порошенком на «Олімпійському». Проте наступного дня мовник повідомив, що відповідатиме за режисерське забезпечення та художнє керівництво ефіру.
  • Цього ж вечора заплановані дебати у студії «Суспільного». ЦВК перенесла їх початок на годину — на 21:00, щоб кандидати встигли прибути після дискусії на стадіоні.