Режисурою ефіру дебатів на «Олімпійському» займатиметься «Суспільне»

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Суспільний мовник 19 квітня відповідатиме за режисерське забезпечення та художнє керівництво ефіру під час дебатів кандидатів у президенти на НСК «Олімпійський», повідомляє прес-служба телекомпанії.

З таким проханням до мовника звернулися штаби Петра Порошенка та Володимира Зеленського. Компанія надасть режисера ефіру, оператора-постановника трансляції та творчу групу «Суспільного».

«Люди, які «натискають на кнопки» та націлюють камери, — надзвичайно важливі, адже глядачі буквально бачать картинку їхніми очима. У який момент хто з’являється на екрані, під яким ракурсом, чи з’являється взагалі — усі ці художні елементи дуже впливають на сприйняття глядачами інформації», — заявив голова правління «Суспільного» Зураб Аласанія.

Медіа-компанія обіцяє незаангажованість висвітлення, оскільки не належить до жодної політичної чи бізнес-групи. Наразі штаби не визначилися, хто буде ведучим заходу на стадіоні, а також не домовилися з приводу технічного забезпечення трансляції.

«Суспільне» також чекає на кандидатів на національні теледебати після передвиборчої агітації на стадіоні. Розпочатися вони мають 19 квітня о 20:00 та тривати 60 хвилин.

  • Ще учора, 17 квітня, «Суспільне» заявляло, що не братиме участі в організації дебатів між Зеленським та Порошенком на «Олімпійському». Кандидати домовилися, що дебати на «Олімпійському» почнуться о 19:00, трибуни поділять поперек, а символіку партій не використовуватимуть.