«Медіарух» закликав Зеленського дати особисту прес-конференцію перед другим туром

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Обʼєднання журналістів і медіа-аналітиків «Медіарух» опублікувало звернення до Володимира Зеленського. У ньому кандидата в президенти просять дати особисту прес-конференцію перед другим туром виборів.

«Медійна спільнота та громадянське суспільство мають низку питань щодо вашого бачення подальшого розвитку країни, а також вашої відкритості і готовності бути підзвітним суспільству, яке вас обирає. Наші читачі, глядачі та слухачі теж ставлять запитання, на які ми не можемо дати відповіді, оскільки жодного разу не спілкувалися з вами напряму», — йдеться у зверненні.

«Медіарух» просить Зеленського поспілкуватися з журналістами до 18 квітня включно — до дебатів, які заплановані на 19 квітня.

Звернення підписали представники Національної суспільної телерадіокомпанії, журналу «Новое время» та «Радіо НВ», Укрінформу, Liga.net, «Громадського радіо», журналу «Український тиждень». До них приєдналася низка медійних громадських організацій, серед яких «Детектор медіа», Інститут масової інформації, Інститут розвитку регіональної преси, «Інтерньюз-Україна» та інші.

Сам Зеленський поки не відповів на звернення.

  • Кандидат у президенти Володимир Зеленський у другому турі виборів перемагає свого опонента Петра Порошенка з 72,2% голосів. За чинного главу держави свій голос готові віддати 25,4% виборців, які мають намір прийти на дільниці та визначилися з вибором. Про це свідчать результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) 9—14 квітня.
  • Через великий недобір людей у дільничних комісіях у Києві та шести регіонах України: Дніпропетровській, Одеській, Луганській, Кіровоградській, Житомирській та Чернігівській областях — існує загроза зриву виборів. Про це повідомляє команда кандидата у президенти Володимира Зеленського в соціальних мережах.
  • У неділю, 14 квітня, на НСК «Олімпійський» о 14:00 пройшли «дебати» між кандидатами в президенти — Петром Порошенком і Володимиром Зеленським. Уперше в історії України дебати запланували не в телевізійній студії, а на стадіоні, куди могли потрапити всі охочі. Володимир Зеленський на стадіон не зʼявився. Петро Порошенко виступив на сцені стадіону, а потім провів прес-конференцію.