Опитування КМІС: Зеленський перемагає у другому турі з 72,2%

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Кандидат у президенти Володимир Зеленський у другому турі виборів перемагає свого опонента Петра Порошенка з 72,2% голосів. За чинного главу держави свій голос готові віддати 25,4% виборців, які мають намір прийти на дільницю та визначилися з вибором. Про це свідчать результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) 9—14 квітня.

«Розрив між кандидатами залишається дуже значним, і важко уявити, які можуть трапитися події, щоб його істотно скоротити. Абсолютна більшість виборців і Петра Порошенка, і Володимира Зеленського абсолютно переконані у своєму виборі», — сказав заступник директора КМІС Антон Грушецький під час прес-конференції.

Серед усіх опитаних респондентів 48,4% українців проголосували б за Володимира Зеленського, 17% — за Петра Порошенка. При цьому 18% не визначилися з вибором, а 2% заявили, що зіпсували б бюлетень.

У КМІС також додали, що серед виборців інших топ-кандидатів, які набрали найбільше голосів у першому турі, більше тих, хто збирається голосувати за Володимира Зеленського.

Опитування проводилось у понад 120 населених пунктах в усіх регіонах України, крім Криму та окупованого Донбасу. Участь у ньому взяли 2 000 респондентів. Статистична похибка вибірки не перевищує 3,3%.

  • За даними опитування соціологічної групи «Рейтинг», проведеного 5—10 квітня, 61% виборців голосуватимуть за Зеленського, 24% — за Порошенка. Це дані серед українців, які мають намір прийти на вибори у другому турі.