Пожежу в соборі Паризької Богоматері частково загасили. Опубліковано відео зсередини будівлі

Автор:
Олена Мельник
Дата:

У Франції рятувальники взяли під контроль та частково загасили пожежу в соборі Паризької Богоматері, повідомляє агентство AFP та французькі ЗМІ.

«Пожежа повністю під контролем. Її частково загасили, але ще залишаються осередки вогню, які необхідно ліквідувати», — йдеться в повідомленні.

Приборкати вогонь з вечора 15 квітня намагалися сотні рятувальників. Голова пожежної служби Парижа Жан-Клод Гале заявив, що конструкцію собору Паризької Богоматері вдалося врятувати та зберегти в повному обсязі. Цінні реліквії, які зберігалися в будівлі, не постраждали.

Офіційний представник паризьких пожежників Габріель Плюс заявив, що рятувальники продовжують стежити за рештою осередків та охолоджувати гарячі конструкції, в тому числі несучі, щоб горіння не поновилося.

В мережі опублікували відео, зняті всередині та з даху палаючого собору Паризької Богоматері до того, як вдалося ліквідувати вогонь.

  • У понеділок. 15 квітня, у соборі Паризької Богоматері (Нотр-Дам де Парі) сталася масштабна пожежа. Вона почалася на даху собору приблизно о 18:50 за місцевим часом (о 19:50 за Києвом). Відкрите горіння в Нотр-Дамі тривало понад девʼять годин.
  • Внаслідок пожежі в соборі обвалився шпиль та дах будівлі. Причиною пожежі могли стати реставраційні роботи. Попередньо відомо, що загорілися деревʼяні частини ремонтного риштування. Реставраційні роботи тривають у соборі з початку квітня, але для туристів він був доступний.