У соборі Паризької Богоматері сталася пожежа, шпиль будівлі обвалився

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

У соборі Паризької Богоматері (Нотр-Дам де Парі) сталася масштабна пожежа, повідомляє Le Figaro.

За даними видання, загоряння сталося на даху собору приблизно о 18:50 за місцевим часом. До гасіння пожежі залучені значні сили рятувальників. Інформації про масштаби пошкоджень чи потерпілих поки немає.

Як пише видання з посиланням на очевидців, у результаті тривалого горіння шпиль собору обвалився.

Нотр-Дам де Парі — собор у Парижі (Франція), присвячений Діві Марії, матері Ісуса Христа, кафедральний храм Паризької архідієцезії. Церкву побудували на місці галло-римського храму Юпітера, що стояв тут за часів римської влади. Собор був запланований у ХІІ столітті, а остаточно збудований у 1345 році.

Собор Паризької Богоматері є однією за найбільш відомих і популярних памʼяток архітерктури Парижа. Щорічно його відвідують близько 13 мільйонів туристів.

  • У лютому вісім осіб загинули і ще близько 30 отримали поранення в результаті пожежі в житловому будинку в Парижі. Полумʼя спалахнуло у восьмиповерховому будинку поруч із футбольним стадіоном «Парк де Пренс». Під час розслідування причин пожежі правоохоронці затримали жінку за підозрою в причетності до інциденту.
  • В середині січня в центрі Парижа сталася пожежа в булочній. Причиною назвали вибух побутового газу. В результаті інциденту загинуло четверо людей.