Дебати на «Олімпійському»: МВС проведе консультації зі штабами Зеленського і Порошенка

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Міністерство внутрішніх справ проведе консультації зі штабами кандидатів у президенти України Володимира Зеленського та Петра Порошенка щодо заходів безпеки на дебатах на НСК «Олімпійський». Про це заявив перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий, інформує прес-служба відомства.

«У разі, якщо дебати все ж таки пройдуть на НСК «Олімпійський», організатори та глядачі повинні бути готові до посилених заходів безпеки і перевірок, а також заборони на пронесення зброї, навіть при наявності документів на неї, та інших предметів, які можуть бути небезпечні для оточуючих. Крім цього, ми проведемо низку зустрічей з представниками обох штабів, щоб «групи підтримки» кандидатів уникали образливих висловлювань і провокативних плакатів у бік опонентів», — зазначив він.

Яровий також підкреслив, що Україна підходить до завершення виборчого циклу, через що обстановка в суспільстві загострюється.

«В інформаційному просторі підігріваються настрої відкритої ворожнечі між кандидатами, тому наше завдання — попередження таких ситуацій. Ми закликаємо обидві політичні сили бути лояльними і толерантними одна до одної і головне — не розхитувати ситуацію напередодні другого туру виборів», — підкреслив він.