Вночі: «Шахтар» обіграв «Динамо» у чвертьфіналі Кубка України, Порошенко запросив Зеленського на дебати на 14 квітня, а Трамп повідомив про відставку міністра внутрішньої безпеки

Автор:
Олена Мельник
Дата:

«Шахтар» обіграв «Динамо» у чвертьфіналі Кубка України

Донецький «Шахтар» у домашньому матчі в Харкові обіграв київське «Динамо» і пройшов у півфінал Кубка України з футболу. Основний і додатковий час зустрічі завершилися нічиєю – 1:1. Після 120 хвилин протистояння гірники обіграли киян за пенальті із рахунком 4:3.

Порошенко запросив Зеленського на дебати на 14 квітня

Чинний президент Петро Порошенко запропонував кандидату в президенти Володимиру Зеленському, який разом з ним вийшов у другий тур виборів, провести дебати на стадіоні «Олімпійський» 14 квітня.

«14 квітня, у неділю, чекаю Володимира Зеленського на дебатах на Олімпійському стадіоні. Запрошую і глядачів та всі канали, як хотів пан Володимир. Дебати — це не шоу і не змагання. Дискусії по формі мають бути припинені. Це вже нікому не цікаво. Має відбутися дискусія по суті. А це можна зробити лише на дебатах. Пан Володимир Зеленський пропонував стадіон. Я особисто вважаю, що стадіон точно не найкраще місце для проведення цієї дискусії. Але стадіон, так стадіон!» — заявив Порошенко.

Трамп повідомив про відставку міністра внутрішньої безпеки США

Президент Сполучених Штаті Америки Дональд Трамп повідомив про звільнення міністра внутрішньої безпеки країни Кірстен Нільсен. «Міністр внутрішньої безпеки Кірстен Нільсен залишить свою посаду, і я хотів би подякувати їй за її службу», — написав він у Twitter. Тимчасово виконувати обовʼязки міністра буде комісар з митного та прикордонного контролю Кевін МакАлінен.

У приватному секторі Києва сталась масштабна пожежа

У Подільському районі Києва на вулиці Гомельській в ніч на 8 квітня сталась масштабна пожежа .На прибудинковій території загорілося сміття, травʼяний настил та дерева на площі 200 кв. м, а також одноповерховий житловий будинок та гараж. Під час гасіння пожежі в одній із допоміжних господарських споруд вибухнуло кілька газових балонів. В результаті вибуху та через щільну забудову приватної ділянки площа пожежі збільшилась утричі.

Рятувальники загасили вогонь сьогодні о 03:12. В результаті знищено дерев’яний сарай, дерев’яну прибудову, літню кухню та одноповерховий житловий будинок. Загиблих та травмованих немає.

Судан залишився без електроенергії

У Судані відбулося повне відключення електроенергії. Про це повідомило міністерство водних ресурсів та електроенергії країни 7 квітня, не назвавши причину. Це вже пʼятий блекаут у країні за рік.

Відключення електроенергії відбулося в той час, як країна охоплена масовими протестами. Зокрема, другий день поспіль протестувальники проводять сидячий страйк поблизу резиденції президента. В результаті зіткнень загинуло щонайменше шестеро осіб.