Порошенко про розкрадання в «Укроборонпромі»: До жодних корупційних схем президент не був причетний

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Порошенко про розкрадання в «Укроборонпромі»: До жодних корупційних схем президент не був причетний

Twitter / Петро Порошенко

Президент і кандидат на цю посаду Петро Порошенко стверджує, що він не причетний до розкрадань в оборонному секторі та інших корупційних злочинів. Про це він заявив в ефірі радіо НВ .

«Я наголошую, що ні до яких корупційних схем президент Петро Порошенко не був причетний. Я це стверджую і наголошую. Мені не було відомо ні про які корупційні схеми, і я з абсолютно чистою совістю сьогодні вам це кажу і чесно дивлюсь в очі, в тому числі і правоохоронним органам. Це була моя тверда політика протягом 5 років», — сказав глава держави.

Порошенко підкреслив, що розслідування правоохоронців про розкрадання в «Укроборонпромі» триває з 2016 року, а про схеми в енергетичному секторі — з 2015-го, але витік інформації в ЗМІ стався напередодні виборів.

«Що ви чекали три роки? Що вам ще було потрібно і чому справа не в суді? Це запитання до НАБУ, до САП, до всіх правоохоронних органів. Якщо ми говоримо про справу, яка зараз презентується по енергетичному сектору — це справа 2015 року. Чотири роки що ви шукали? Чому навмисно і свідомо відбувається витік з правоохоронних органів? І цей витік відбувається прямо за тиждень до виборів», — зазначив президент.

Порошенко додав, що будь-яке розслідування, «в тому числі «Укроборонпром», — це удар по армії».

«Наголошую на цьому. Це удар по сектору оборони і безпеки. Це удар по сотнях тисяч людей, які працюють в оборонній промисловості країни, працюють вдень і вночі. І саме завдяки їхній праці в нас з’явилися дрони, з’явилися ракети, у нас з’явилися засоби радіоелектронної боротьби, в нас з’явилася високоточна зброя і багато-багато інших речей», — заявив він.

  • Нещодавно чиновники з оточення президента стали фігурантами журналістських розслідувань. У сюжеті програми «Схеми: корупція в деталях» стверджувалось, що Ігор Кононенко, близький друг та бізнес-партнер президента Петра Порошенка, разом з іншими високопосадовцями, імовірно, причетний до схем з виведення сотень мільйонів гривень з кількох обленерго, контрольний пакет акцій яких належить державі. У відповідь нардеп готує позов до суду на «Радіо Свобода» через це розслідування.
  • Журналісти Bihus.Info опублікували серію розслідувань про розкрадання в оборонній сфері. Одним з головних фігурантів став син заступника секретаря РНБО Олега Гладковського Ігор. Після скандалу Порошенко звільнив Олега Гладковського з посади. А Гладковський-молодший заявив, що планує скаржитися до суду на журналістів, які оприлюднили розслідування.