Нардеп і бізнес-партнер президента Кононенко подасть до суду на «Радіо Свобода» через розслідування про афери у сфері енергетики

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Близький друг і бізнес-партнер чинного президента Ігор Кононенко подасть до суду на «Радіо Свобода» за опубліковане розслідування, у якому йдеться про його причетність до корупційної схеми з виведення грошей зі сфери енергетики.

Про це на брифінгу заявив спікер передвиборчого штабу Петра Порошенка Олег Медведєв.

За його словами, позов буде поданий в закордонний суд, а адвокатом Кононенка буде британський юрист Грем Аткінс, який представляв інтереси Порошенка у справі проти телеканалу BBC.

«Ігор Кононенко прийняв рішення найближчим часом подати позов до суду на «Радіо Свобода». Хотів би зазначити, що цей позов буде не в український суд, а у закордонний. І наскільки мені відомо, Кононенко мав певну розмову з Гремом Аткінсом, і Грем погодився представляти його інтереси в організації цього судового позову. Зрозуміло, що ми сьогодні не можемо говорити про деталі, тому що це питання потребує детального опрацювання і часу на підготовку такого позову», — сказав Медведєв.

Грем Аткінс заявив, що вже обговорив деталі з Кононенком і готовий «представляти інтереси саме у сфері політичної дезінформації». «Мене не дивує, що такі звинувачення проти оточення президента звучать саме напередодні президентських виборів», — додав він.