У Кремлі підтвердили зустріч Медведчука з Путіним. На ній обговорювали звільнення українських моряків

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Президент Росії Володимир Путін зустрічався з очільником політради партії «Опозиційна платформа — За життя» Віктором Медведчуком, під час бесіди обговорювалося питання звільнення українських моряків. Про це повідомляє ТАСС.

«У мене сьогодні зранку питали, чи приїздив Медведчук останнім часом. Я уточнив. Так, був. Справді він приїжджав. Він піднімав питання про звільнення українських моряків», — заявив журналістам прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков.

У середу Медведчук заявив, що вивести його з переговорного процесу з урегулювання ситуації на Донбасі неможливо. Так голова політради партії відреагував на матеріал видання LIGA.net, у якому йшлося, що кандидат у президенти Володимир Зеленський у разі перемоги на виборах планує усунути його з переговорного процесу між Україною і Росією.

  • Раніше в Кремлі пообіцяли уточнити питання, чи узгоджував Медведчук з Москвою «план-концепцію» врегулювання конфлікту на Донбасі, згідно з якою захоплені частини Донецької та Луганської областей повернуться до України «на правах автономії».
  • У Москві 22 березня відбулася зустріч премʼєр-міністра РФ Дмитра Медведєва, голови «Газпрому» Олексія Міллера, Віктора Медведчука та Юрія Бойка. На зустрічі глава «Газпрому» заявив про готовність продавати Україні газ на чверть дешевше від нинішньої ціни і продовжити транзит через Україну на базі чинного контракту.