В Японії готові оголосити назву нової епохи. Ера Хейсей завершується через зречення престолу імператором

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:
В Японії готові оголосити назву нової епохи. Ера Хейсей завершується через зречення престолу імператором

The Asahi Shimbun via Getty Images

Генеральний секретар японського уряду Есіхіде Суга оголосить назву нової ери країни у понеділок, 1 квітня. Зараз у Японії завершується ера Хейсей — Встановлення миру, оскільки імператор Акіхіто передає владу своєму синові.

Як пише The Guardian, «мільйони людей відкладуть свої справи та дізнаються значення двох символів кандзі, і Японія нарешті отримає відповідь на питання, яке тримало її в напруженні протягом місяців».

Назву ери в Японії карбують на монетах, пишуть в офіційних документах та на календарях.

Ера Хейсей тривала з 1989 року, коли Акіхіто став імператором після смерті свого попередника Хірохіто.

125-й японський імператор Акіхіто вирішив зректися престолу та передати владу своєму старшому синові — принцу Нарухіто. Він стане першим за 200 років імператором, що залишає престол за власним бажанням.

Принц Нарухіто стане імператором Японії 1 травня 2019 року.

  • 13 пар вперше в Японії оскаржили заборону одностатевих шлюбів. Вони подали позови 14 лютого проти уряду та вимагають відшкодувати по 1 млн єн ($9 тис.) на людину за те, що їм відмовлено в тих же юридичних правах, які мають гетеросексуальні пари.
  • 18 січня Японія запустила ракету Epsilon-4 із сімома малими супутниками на борту. Один з них — ALE-1 — повинен перевірити технологію створення штучного метеоритного дощу.
  • Японія відновить полювання в своїх водах у липні 2019 року, але завершить спірні експедиції в Південний океан. Країна покине Міжнародну китобійну комісію (МКК) і відновить комерційний китобійний промисел вперше за понад 30 років. Так заявив уряд у середу, що викликало критику з боку міжнародного співтовариства.