Bihus.info: Постачання російських висотомірів Жукову та Гладковському-молодшому організовував екс-працівник «Укроборонпрому»

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Колишній працівник і глава дочірніх компаній «Укрспецекспорту», який входить до складу «Укроборонпрому», Станіслав Хош організовував постачання російських висотомірів Віталію Жукову та Ігорю Гладковському. Ті після продавали обладнання для авіації українському оборонному концерну за завищеною у пʼять разів ціною.

Про це повідомляють журналісти Bihus.info спираючись на листування між вищевказаними особами.

Журналісти відзначають, що невідомо, за яких обставин завʼязалися стосунки між ними, але те, що вони товаришували, підтверджують численні фото та поздоровлення в листуванні.

«У жовтні 2016 року Хош пересилає Жукову лист «Ан Сервісу» на «Укрспецекспорт» з проханням уточнити номенклатуру за одним з висотомірів. Далі, по ходу відправки вантажу, саме Хош повідомляв Жукова про відправлення товару з Москви, надсилав фотографії ящиків з обладнанням, паспортами виробів. Він відправляв Жукову фото зі складу в Еміратах, а також фото митної декларації та свідоцтва з ОАЕ, з яких видно, що товар декларували на митниці з ціною в рази меншою, аніж за нього заплатив «Укрспецекспорт», — йдеться у повідомленні.

Крім того, виходячи з листування, Хош із Жуковим вирішували затримки в постачанні обладнання. Також Хош добре знав схему доставки вантажу з Росії транзитом через Дубай і був знайомий з різними процесами на підприємствах «Укроборонпрому».

Після всіх операцій Хош надсилав Жукову розрахунки прибутку, які свідчили, що держконцерн заплатив $580 тис. за висотомір, вартість якого $85 тис. (з витратами на доставку — $120 тис.). Після вирахування всіх витрат на митницю і транзитні фірми чистий прибуток групи Жукова і Гладковського складав $300 тис.