Нардеп Лещенко відмовився назвати в суді свого інформатора у справі заводу «Краян». САП обізвала його «забудькуватим страусом»

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:
Нардеп Лещенко відмовився назвати в суді свого інформатора у справі заводу «Краян». САП обізвала його «забудькуватим страусом»

Ратинський В'ячеслав / УНІАН

На судовому засіданні в справі заводу «Краян», що відбулося 28 березня в Одесі, народний депутат Сергій Лещенко не зміг назвати прізвище людини, від якої отримав інформацію про причетність секретаря РНБО Олександра Турчинова та екс-депутата Олександра Дубового до схеми навколо підприємства.

Про це повідомляє Спеціальна антикорупційна прокуратура у Facebook, називаючи Лещенка «забудькуватим страусом» та «псевдоантикорупціонером».

«В реальних умовах, у яких працюють мільйони простих громадян, тисячі звичайних правоохоронців, прокурорів, суддів і справжніх Громадських активістів, пан Лещенко перетворюється на забудькуватого страуса, який тільки й вміє, що ховати голову в пісок, боятися назвати прізвище справжніх вигодонабувачів від афер і махінацій», — йдеться в повідомленні САП.

У коментарі theБабелю Сергій Лещенко підтвердив, що не назвав у суді прізвище інформатора. Пояснити причину він відмовився.

«Крім того, що я казав у суді, мені сказати нічого. Я звʼязаний у звʼязку з тим, що я маю статус свідка і не можу більше нічого додати», — сказав Лещенко.

Образливі слова про нього від прес-служби САП Лещенко пояснює упередженим ставленням до нього директора прокуратури Назара Холодницького.

«Такі репліки використовуються, бо Холодницький є обʼєктом моєї критики», — вважає народний депутат.

Що Лещенко сказав у суді?

САП опублікувала протокол судового засідання, на якому допитували Лещенка.

Суд просив депутата назвати прізвище людини, яка надала йому інформацію про причетність секретаря РНБО Олександра Турчинова та екс-депутата Олександра Дубового до схеми навколо заводу «Краян». Інформацію про це Лещенко публікував у лютому цього року в Facebook.

У суді Лещенко назвав свого інформатора людиною «з близького оточення Одеського голови Труханова Г. Л.».

«Персональні дані відмовляюсь повідомляти з етичних міркувань», — сказав Лещенко.

Також Лещенко заявив у суді, що його інформатор повідомляв йому про погрози з боку Дубового.

  • Прокурори САП звинувачують мера Одеси Геннадія Труханова і групу посадовців у тому, що вони організували придбання адмінбудівлі заводу «Краян» за завищеною ціною — 185 мільйонів гривень. Ринкова ціна об’єкта нерухомості становила 92 мільйони гривень, а незадовго до придбання мерією будівлю «Краяна» було придбано за 11,5 мільйона гривень.
  • Фахівці Національного антикорупційного бюро України не змогли подолати захист мобільних пристроїв, вилучених у мера Одеси Геннадія Труханова та його заступника Павла Вугельмана.