Проти Boeing подали перший позов через авіакатастрофу в Ефіопії

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Родичі одного із загиблих пасажирів рейсу Ethiopian Airlines, що розбився 10 березня, подали до суду на компанію Boeing, пише The Wall Street Journal.

Позов поданий до суду Північного округу Іллінойсу розпорядником спадщини Джексона Мусоні, одного із загиблих у катастрофі. В документах згадується катастрофа Boeing 737 Max індонезійської Lion Air в жовтні минулого року і звертається увагу на дефекти системи управління польотом літака.

Про вимоги родини загиблого поки нічого невідомо, дата слухань поки не призначена. Сама компанія Boeing утримується від коментарів з цього питання.

  • 10 березня в Ефіопії після шести хвилин польоту розбився пасажирський Boeing 737 MAX компанії Ethiopian Airlines. Він прямував зі столиці країни Аддіс-Абеби в Кенії. На його борту перебували 157 осіб — громадяни 33 країн, у тому числі 19 праціників Організації Обʼєднаних Націй. Усі вони загинули.
  • У середині листопада минулого року родичі жертв авіакатастрофи літака Boeing 737 Max авіакомпанії Lion Air в Індонезії подали до суду на Boeing.
  • У четвер стало відомо, що Boeing оновила компʼютерну програму управління польотом і маневрами Maneuvering Characteristics Augmentation System, помилки якої могли призвести до катастрофи лайнерів серії 737 MAX.