Секс-скандал із Варченком: Екс-працівнику Управління держохорони дали 2 роки тюрми

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Подільський районний суд засудив до 2 років позбавлення волі умовно екс-працівника Управління державної охорони Миколу Риженка у справі про організацію секс-скандалу з цивільним чоловіком першого заступника директора Державного бюро розслідувань (ДБР) Ольги Варченко Олександром. Про це йдеться у рішенні суду.

Риженка у квітні 2018 року призначили у службу Департаменту оперативного забезпечення охорони Управління державної охорони. Це надало йому доступ до баз Міністерства внутрішніх справ.

«Співробітник УДО запропонував своєму знайомому надавати йому конфіденційну інформацію з баз МВС за грошову винагороду», — йдеться у рішенні суду. Співпраця почалася в червні 2018 року, Риженко відсилав отримувану інформацію через месенджер Telegram і на електронну пошту.

За кожну надіслану інформацію він отримував по 200 гривень. З червня до жовтня 2018 року працівник УДО поставляв злочинцям персональні дані 37 громадян, у тому числі й Варченка. За свої послуги він отримав 15 тис. гривень.

У листопаді 2018 року Риженка затримали. У лютому цього року він уклав з Військовою прокуратурою угоду про визнання провини, на підставі чого суд ухвалив позбавити Риженка волі до 2 років , але звільнив з випробувальним терміном 1 рік.