«Секс-скандал» із чиновником Нацполіції: кандидату в президенти Петрову замінили запобіжний захід на нічний домашній арешт

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Печерський районний суд Києва 21 березня змінив запобіжний захід політтехнологу і кандидату в президенти Володимиру Петрову, який є фігурантом справи про організацію секс-скандалу за участю заступника голови Департаменту захисту економіки Національної поліції Олександра Варченка, і призначив йому замість цілодобового нічний домашній арешт.

Про це theБабелю розповів адвокат Петрова Кім Веремійчук.

За його словами, суд призначив його підзахисному арешт до 29 квітня. «Ми будемо оскаржувати рішення суду, оскільки вважаємо його необґрунтованим», — сказав Веремійчук.

За словами адвоката, до його підзахисного запобіжний захід (цілодобовий домашній арешт) не застосовувався, оскільки він є кандидатом у президенти.

«У Петрова з 25 лютого по 15 березня був узгоджений з військовою прокуратурою дозвіл залишати житло. Він їздив по містах і проводив передвиборчу агітацію, спілкувався з людьми», — пояснив Веремійчук, додавши, що 16 березня Петрову продовжили до 28 березня це дозвіл.

  • Володимира Петрова і блогера Олександра Барабошка підозрюють в організації секс-скандалу за участю чоловіка першого заступника голови Державного бюро розслідувань Ольги Варченко Олександра і студентки НТУУ «Київський політехнічний інститут» Наталії Бурейко.
  • 7 листопада минулого року 19-річна студентка Київського політехнічного інституту Наталія Бурейко у Facebook звинуватила чиновника Нацполіції Олександра Варченка в домаганнях. Вона заявила, що познайомилася з Варченком у Тіндері, листувалася з ним, але відмовилася від інтимної зустрічі. Після чого він нібито почав погрожувати їй та її родині, і навіть прислав відрубані курячі лапки для залякування. Бурейко виклала у соцмережах скріни їх листування з сайту знайомств.
  • У цій справі було розпочато розслідування. Володимира Петрова затримали 29 листопада, але після відпустили під домашній арешт. Петров не визнав провину ні за одним з пунктів звинувачення.
  • Пізніше ЗМІ назвали можливим замовником у справі політтехнолога Петрова і блогера Барабошка народного депутата Гліба Загорія.
  • 21 березня Печерський районний суд Києва продовжив запобіжний захід блогеру Олександру Барабошку. Зобовʼязання носити електронний браслет і заставу в 3 млн грн продовжили до 29 квітня.