Політтехнолог Петров не визнає провину і оскаржуватиме домашній арешт

Автор:
Ольга Подчекаєва
Дата:
Політтехнолог Петров не визнає провину і оскаржуватиме домашній арешт

Facebook / Владимир Петров

Політтехнолог Володимир Петров, якого підозрюють в організації секс-скандалу за участі чоловіка першої заступниці голови Державного бюро розслідувань Ольги Варченко Олександра, не визнає провину за жодним пунктом обвинувачення та збирається оскаржувати свій домашній арешт. Про це повідомляє Громадське з посиланням на адвоката Петрова Кіма Веремейчука.

«Ми не згодні з обраним запобіжним заходом, бо цілодобовий домашній арешт обмежує його право на професію. Він веде ефіри, веде передачі», — передає видання слова захисника.

Крім того, на думку адвоката, в аргументації сторони обвинувачення є «серйозні розбіжності», зокрема щодо ст. 163 (порушення таємниці листування, телефонних розмов, телеграфної чи іншої кореспонденції, що передаються засобами звʼязку або через компʼютер) Кримінального кодексу.

«Сторона обвинувачення прямо вказує, що Володимир нікого не прослуховував. На думку сторони обвинувачення, він, можливо, отримував інформацію про факти з’єднання, про час з’єднання», — розповів Веремейчук.

Як пояснив адвокат, покарання за цією статтею передбачене лише за розкриття змісту розмови.

Водночас він не зміг відповісти на запитання, чому суд відправив його клієнта під домашній арешт, а іншого фігуранта справи — блогера Олександра Барабошка — під варту, бо поки немає повного тексту рішення суду. Веремейчук припустив, що це сталося через те, що у Петрова на утриманні є неповнолітня дочка.