Убивство Гандзюк: заступник голови Херсонської ОДА Рищук просив Левіна «якось покарати» активістку

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:
Убивство Гандзюк: заступник голови Херсонської ОДА Рищук просив Левіна «якось покарати» активістку

Facebook / Евгений Рищук

Головний підозрюваний у вбивстві радника мера Херсона Катерини Гандзюк, Олексій Левін розповів, що до нього звертався з проханням «якось покарати» активістку заступник голови Херсонської облдержадміністрації Євген Рищук.

Про це повідомляє «Слідство.Інфо» з посиланням на відеозапис, який потрапив у розпорядження проекту.

«До мене одного разу звернувся Рищук, власник кінного клубу [...]. Це було у кінному клубі, я там відпочивав. Він приїхав і каже: “У мене є до тебе делікатна справа. Є така Катерина Гандзюк, треба її якось покарати, облити фекаліями або щось таке. Я готовий за це добре заплатити”. Я сказав, що цією темою не займаюся. Запитав, який йому з цього інтерес? Він каже: “Мені треба розвиватися, мені заважає ліс, є ще якісь моменти, а вона скрізь суває свій ніс”», — сказав Левін співрозмовнику на відео.

При цьому на відео Левін говорить, що не впевнений у причетності Рищука до замовлення нападу на Гандзюк, але додав, що «вона 100% йому заважала».

На запит журналістів Рищук заявив, що ніколи не спілкувався з Олексієм Левіним і взагалі його не знає. Він також зазначив, що не міг з ним зустрічатися.

  • У грудні 2018 року депутат Верховної Ради і член Тимчасової слідчої комісії у справі Гандзюк Мустафа Найєм (БПП) повідомив, що ключовий підозрюваний у справі Гандзюк — Олексій Левін (справжнє прізвище — Москаленко), 41-річний бізнесмен з кримінальним минулим з Херсона. За словами нардепа, чоловік виїхав з України в Домініканську республіку. Раніше Москаленко був засуджений за серію вбивств разом зі своїм батьком, теж Олексієм Москаленком. Вийшов на волю у червні 2016 року за так званим «законом Савченко».
  • Замовником вбивства слідство вважає голову Херсонської обласної ради Владислава Мангера. 11 лютого йому оголосили про підозру в організації злочину.
  • 31 липня 2018 року на радника міського голови Херсона Катерину Гандзюк вилили близько літра кислоти. Вона отримала хімічні опіки 30% тіла. 4 листопада Гандзюк померла у лікарні.