В Одеській області СБУ затримала бойовика «Ісламської держави». В Україні він встиг отримати ID-картку

Автор:
Олена Козаченко
Дата:
В Одеській області СБУ затримала бойовика «Ісламської держави». В Україні він встиг отримати ID-картку

Пресслужба СБУ

В Одеській області працівники Служби безпеки затримали іноземця, який перебував у міжнародному розшуку по лінії Інтерполу за вчинення злочинів, повʼязаних із терористичною діяльністю. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Затриманий приїхав до України з Середньої Азії, аби уникнути кримінальної відповідальності за вчинені злочини. Чоловік брав участь у бойових діях на території Сирії у складі збройних формувань міжнародної терористичної організації «Ісламська держава».

«З метою легалізації на території України іноземець на підставі підроблених документів незаконно отримав паспорт громадянина України для виїзду за кордон та ID-картку», — йдеться в повідомленні відомства.

Чоловіка арештували на 40 діб для подальшої екстрадиції.

  • Колишній працівник Антитерористичного центру (АТЦ) при Службі безпеки України (СБУ) Василь Порозоров провів у Москві прес-конференцію. Він розповів, що з квітня 2014 року і до моменту свого звільнення у 2018 році передавав російським спецслужбам інформацію про проведення АТО.
  • У районі проведення Операції об’єднаних сил (ООС) СБУ затримала бойовика самопроголошенної «ЛНР». У 2014 році чоловік проходив курси бойової та спеціальної підготовки в російському місті Бєлгород. Підготовку проводили силовики російських спецслужб.
  • Контррозвідка Служби безпеки затримала жителя Криму, який, перебуваючи на материковій частині України, збирав для російської Федеральної служби безпеки (ФСБ) дані про українських військових, кримськотатарських активістів і добровольців.