Кетрін, Уільям, Мінні, Еліз. 19-річна британка заробила понад $400 000, вигадуючи англійські імена китайським дітям

Автор:
Олена Козаченко
Дата:
Кетрін, Уільям, Мінні, Еліз. 19-річна британка заробила понад $400 000, вигадуючи англійські імена китайським дітям

Beau Jessup / Twitter

19-річна британка Бо Джессап заробила 310 тисяч фунтів стерлінгів (близько $408 тис.), вигадуючи імена для китайських дітей. Про це пише CNBC.

Дівчина заснувала і очолила сервіс Special Name. Це веб-сайт, призначений для того, щоб давати англійські імена дітям з китайських родин. Сайт генерує звичайні європейські імена, наприклад, Кетрін, Уільям, Мінні, Еліз.

Джессап розпочала бізнес у 2015 році, коли їй було всього 15. Через шість місяців вона заробила більше $60 тис., назвавши 200 тисяч дітей. З того часу вона придумала імена 677 900 малюкам.

Як все починалось?

Коли дівчина вперше потрапила в Китай з батьком, його друзі попросили її придумати імʼя для дитини. Через жорстку політику в інтернеті жителі Китаю не мають вільного доступу до більшості англомовних ресурсів. Саме тоді Джессап вперше придумала імʼя китайській дитині. Мама дівчинки місіс Ван була в захваті.

«Тоді мені спало на думку, що якщо місіс Ван знадобилася така послуга, то, можливо, інші батьки теж цього потребують», — розповіла дівчина.

Щоб втілити свою ідею у життя, Джессап вирішила запустити веб-сайт китайською мовою.

Повернувшись до Великої Британії, Джессап позичила 1 500 фунтів стерлінгів у свого батька і найняла незалежного веб-розробника для створення сайту. Паралельно вона почала вигадувати імена для хлопчиків та дівчаток. Кожному імені вона давала пʼять характеристик, які найкраще можуть описати його значення. Таким чином у неї вже була готова база з чотирьма тисячами імен.

Як працює сайт?

На сайті користувачам пропонується обрати зі списку пʼять характеристик, які вони хотіли б, щоб мала їхня дитина. Потім алгоритм вибирає три імені, які відповідають цим пʼяти характеристикам. Далі користувачам пропонується поділитися цими трьома запропонованими варіантами зі своїми друзями і сімʼєю — на сайті є пряме посилання на китайський додаток для обміну повідомленнями.

Спочатку дівчина надавала послуги безкоштовно. Але назвавши 162 тисячі дітей, встановила гонорар — 60 пенсів (79 центів).

Нині дівчина заробила 310 тис. фунтів стерлінгів (близько $408 тис). Усі гроші вона витратила на сплату університетських внесків, інвестицій у власність і на погашення позики її батька — з відсотками.

Сайт повністю автоматизований. Дівчині потрібно тільки раз на місяць заходити і оновлювати базу імен.

Джессап розповіла, що наразі вона веде переговори з компанією, яка бажає придбати бізнес.