#Cелфідляметро. Китайські готи масово підтримали в соцмережі дівчину-готку, яку не пустили в метро Гуанчжоу через «жахливий» макіяж

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Китайські готи влаштували в інтернеті флешмоб, після того як одну з представниць цієї субкультури змусили змити макіяж, щоб пройти в метро Гуанчжоу. Працівниця метро назвала мейк-ап дівчини занадто «жахливим». Про це повідомляє The Guardian.

У китайській соцмережі Weibo дівчина під анонімним акаунтом написала про те, як працівники служби безпеки не дозволили їй зайти в метро в місті Гуанчжоу через зовнішній вигляд — «важкий і темний макіяж». Працівниця служби безпеки зателефонувала своєму керівництву і розповіла, що в дівчини «проблемний і справді жахливий макіяж». Після чого дівчині сказали, що доки вона не змиє мейк-ап з обличчя, в метро її не впустять.

«Будучи громадянкою Китаю, я сподіваюся використовувати цю публічну платформу, щоб запитати у влади: які закони дають вам право зупиняти мене і витрачати мій час? Якщо ви можете процитувати хоч один такий закон, я готова сплатити за вивіску на станції метро, ​​ де буде написано: «Людям в готичному одязі заборонено їздити в метро», — написала дівчина в соціальній мережі.

Її підтримали тисячі користувачів Weibo, які почали публікувати свої фотографії з готичним гримом і в темному одязі з хештегом #ASelfieForTheGuangzhouMetro. Понад пʼять тисяч осіб уже опублікували такі фотографії.

HYIII / Weibo

HYIII / Weibo

HYIII / Weibo

Після того, як історія набула розголосу, адміністрація метро вибачилася і пообіцяла «відправити на перевиховання» працівницю, яка спровокувала інцидент. Проте готи вважають, що цього недостатньо. Тепер вони вимагають широкого суспільного визнання їх субкультури в Китаї.

«Те, що ви бачите як маскарадний костюм, я бачу як свободу», — написала, наприклад, представниця готів під ніком Джіолаа (Jiolaa).

-Jiolaa- / Weibo