У китайській поліції проходить тренування перший клонований пес-шукач

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Китайські науковці в південно-західній провінції Юньнань клонували поліцейського пса, якого називають «Шерлоком Холмсом серед усіх поліцейських собак». Про це пише The Guardian.

Дослідження проводилось в межах програми, націленої на те, щоб за допомогою генної інженерії скоротити час і витрати на тренування для поліцейських собак. Першим клонованим псом став Кунсюнь. Пекінська біотехнологічна компанія Sinogene виростила цуценя спільно з Юннанським аграрним університетом і за підтримки Міністерства громадської безпеки Китаю. У компанії сподіваються, що скоро зможуть запустити «масштабне виробництво» собак для поліції, кожна з яких буде точною копією найталановитішого пса країни.

Цуценяті Кунсюню зараз три місяці. Песик проходить інтенсивний курс підготовки з виявлення наркотиків, контролю натовпу і пошуку доказів. Очікують, що він зможе повноцінно служити в поліції, коли йому виповниться 10 місяців. Зазвичай на тренування собак витрачають п’ять років і 500 тисяч юанів.

Щоправда, заступник генерального директора пекінської біотехнологічної компанії Sinogene Цзяо Чжінпінь зазначає, що наразі головною перешкодою залишається вартість клонування. Проте про які кошти йдеться, невідомо.