Напад на мечеті в Новій Зеландії: чоловіка заарештували за публікацію відео теракту

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Напад на мечеті в Новій Зеландії: чоловіка заарештували за публікацію відео теракту

Facebook / Phil Arps

У Новій Зеландії заарештували чоловіка, який розповсюдив у інтернеті онлайн-трансляцію нападу на мечеті в місті Крайстчерч 15 березня.

44-річний Філіп Арпс постав перед судом 20 березня, повідомляє місцеве телебачення 1 NEWS. Його звинувачують у поширенні неприпустимих матеріалів. Суд відмовився випускати чоловіка під заставу і взяв під варту. Наступне засідання у його справі відбудеться 15 квітня.

Правоохоронці Нової Зеландії підкреслюють, що тим, хто поширює або володіє відео теракту, загрожує до 14 років позбавлення волі.

  • 15 березня в Новій Зеландії злочинець напав на дві мечеті в місті Крайстчерч. Внаслідок стрілянини загинули 50 людей, ще щонайменше 20 були важко поранені. Стрілець вів трансляцію розстрілу з нашоломної камери GoPro. Головний підозрюваний — 28-річний австралієць Брентон Таррант. Він опублікував «маніфест», в якому виступив проти іммігрантів, назвавши їх «загарбниками».
  • Під час теракту батько чотирьох дітей Абдул Азіз чинив опір стрілку .За словами очевидців, чоловік злякав нападника і, можливо, змусив його припинити обстріл.