Під час теракту в Новій Зеландії проти стрілка вийшов батько чотирьох дітей. Очевидці кажуть, що він змусив Тарранта зупинитись

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Під час теракту в Новій Зеландії, внаслідок якого загинули 50 людей, 44-річний Абдул Азіз дав одсіч стрілку Брентону Тарранту. За словами очевидців, чоловік налякав стрілка та, можливо, змусив його припинити стріляти.

Як пише Reuters, почувши постріли, Азіз схопив перше, що трапилося під руку — пристрій для зчитування кредитних карток, та кинувся в бік стрілка. Як розповіли імам та очевидці, чоловік підбіг до Тарранта, коли той ішов до машини, щоб перезарядити зброю. Азіз кинув у нього пристрій для карток, чим трохи налякав Тарранта. Потім він підібрав автомат стрілка, в якому вже не було патронів.

«Коли він побачив автомат у мене в руках, він кинув зброю і побіг до машини. Я почав його переслідувати. Він сів у машину, і я вдарив автоматом по склу. Після цього він поїхав», — розповів Азіз.

Абдул Азіз родом із Афганістану. Він жив у Крайстчерчі два з половиною роки, має меблевий магазин. У день трагедії він був в одній із обстріляних мечетей разом зі своїми чотирма дітьми.

  • Головний підозрюваний у справі про подвійний теракт у мечетях Нової Зеландії, 28-річний Брентон Таррант, постав перед окружним судом міста Крайстчерч. Засідання тривало близько хвилини.
  • 15 березня у Новій Зеландії злочинці напали на дві мечеті: одна розташована на Дін-Авеню в Крайстчерчі, інша — в його передмісті Лінвуді. Внаслідок стрілянини загинули 49 людей, щонайменше 20 важко поранені. Один зі стрільців вів трансляцію розстрілу з нашоломної камери GoPro.