Опитування: На парламентських виборах «Самопоміч» втратила позиції, а підтримка «БПП» та «Громадянської позиції» зросла

Автор:
Олена Мельник
Дата:

На виборах до Верховної Ради проходять шість партій, свідчать результати опитування соціологічної групи «Рейтинг» .

Парламентський рейтинг очолює партія «Слуга народу», яку підтримують 22,4% тих, хто визначився та має намір голосувати. «Батьківщину» підтримують 19,1%, «БПП Солідарність» — 15,8%, «Опозиційну платформу — За життя» — 10,2%, «Громадянську позицію» — 7,9%, «Радикальну партію» — 6,1%.

Понад 1% на виборах набирають, але не долають 5-відсотковий бар’єр такі партії: «Свобода», «Опозиційний блок», «Самопоміч», «УКРОП» та «Наші».

«Майже чверть не визначилися з вибором партії. За останній місяць позиції лідерів укріпилися. У динаміці найбільше додала «Громадянська позиція» та «БПП Солідарність». Втрат зазнала «Самопоміч», — йдеться в дослідженні.

Соціологічна група Рейтинг

Опитування проводили 9—15 березня серед населення України віком від 18 років і старше. Участь в ньому взяли 2500 респондентів. Помилка репрезентативності дослідження не перевищує 2%.

  • 1 березня лідер партії «Самопоміч», мер Львова Андрій Садовий оголосив про обʼєднання з лідером «Громадянської позиції», кандидатом у президенти Анатолієм Гриценком та зняв свою кандидатуру з президентських перегонів. Водночас Садовий зазначав, що партія «Самопоміч» братиме участь у виборах до парламенту та в органи місцевого самоврядування. На користь Гриценка свою кандидатуру зняв і екс-журналіст Дмитро Гнап.