«Свинарчуків — за ґрати!» На Майдані розпочалася масштабна акція «Нацкорпусу»

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

На Майдані Незалежності розпочалась акція представників «Національного корпусу» під назвою «Свинарчуків — за ґрати!», на яку прийшло близько 500 осіб. Про це повідомляє кореспондент theБабеля з місця подій.

Євген Спірін / «Бабель»

Так, активісти вимагають взяти під арешт на майно й рахунки першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського і учасників схеми — Ігоря Гладковського, Віталія Жукова, Андрія Рогози, керівників ДП «Укроборонпром» та директорів усіх державних підприємств, які були задіяні.

Також у «Нацкорпусі» вимагають призначити всім винним у розкраданні оборонного бюджету максимальні терміни покарання й конфіскувати майно: опублікувати матеріали кримінального розслідування; отримувати звіти від Генерального прокурора у даній справі щотижня.

На опублікованих фото видно, що люди взяли з собою плакати та банери з написами «Надія є», «Зупиніть торгівлю на крові! Звільніть полонених» і «Свинарчуків — за ґрати!».

У звʼязку з акцією протесту поліція вирішила посилити охорону правопорядку, залучивши до цього 3 тис. співробітників.

«Ми закликаємо організаторів і учасників заходів дотримуватися встановлених правил поведінки. У разі вчинення правопорушень і провокацій, правоохоронці діятимуть у відповідності з нормами чинного законодавства», — попередив начальник ГУ НП Києва Андрій Крищенко.

Євген Спірін / «Бабель»