«Складно коментувати без іронії». СБУ відповіла на заяви «Нацкорпусу» про підготовку провокацій на акції «Свинарчуків — за ґрати!»

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Служба безпеки спростувала заяви представників «Національного корпусу» щодо підготовки провокацій на акції «Свинарчуків — за ґрати!», яка запланована на 16 березня в Києві.

У пʼятницю член «Нацкорпусу» та екс-командир розвідувальної роти полку «Азов» Сергій Коротких заявив, що «працівники СБУ закладуть у центрі Києва «закладки», щоб «дискредитувати національний рух».

«Складно без іронії коментувати заяву Коротких. Конфабуляція?» — йдеться у заяві на сторінці СБУ у Facebook. Разом з тим, у спецслужбі заявили, що Коротких відомий їм як колишній слухач курсів Комітету держаної безпеки Республіки Білорусь, який повʼязаний з ультраправими російськими екстремістами, причетними до резонансних вбивств та погромів на етнічному підґрунті.

Під «конфабуляцією» найчастіше маються на увазі помилкові спогади, у яких реальні факти або видозмінені, або переносяться в інший час і можуть поєднуватися з абсолютно вигаданими подіями.